Adjunct Directeur

Energieke, verbindende leider met operationele focus

KnaapenGroep – opgericht 1652, gevestigd in Son – is een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Wij verduurzamen, renoveren en onderhouden vastgoed in opdracht van en in nauwe samenwerking met woningcorporaties.

Anders dan je van een bouwbedrijf verwacht, bouwen wij niet alleen met stenen en cement. Knaapen renoveert fysiek én sociaal en zet in op een betere toekomst voor bewoners in een wijk. De harde en zachte kant van bouwen gaan hier hand in hand en techniek is net zo belangrijk als communicatie. De mens staat bij ons altijd centraal.

Wij zijn een innovatief bedrijf met een warm en open werkklimaat. Naast continu leren en verbeteren gaan kwaliteit en duurzaamheid daarbij voorop. Er heerst een informele werksfeer waarbinnen de meer dan 130 medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het MT bestaat naast de algemeen directeur uit zes personen. Om de groei in goede banen te kunnen leiden zijn wij voor Knaapen op zoek naar een verbindende, inspirerende en daadkrachtige Adjunct Directeur ter aanvulling van de directie.

De functie

Als Adjunct Directeur ben je eindverantwoordelijk voor de operationele prestaties van Knaapen, het (mede) organiseren en aansturen van de dagelijkse bedrijfsvoering en het leiden van (innovatieve) veranderingsprocessen in lijn met de gekozen strategie. Samen met Algemeen Directeur Bart Knaapen vorm je de directie. Vanuit je functie vertaal je de bedrijfsstrategie naar effectieve bedrijfsprocessen waarbij het continu optimaliseren, professionaliseren en structureren van zaken op het gebied van de interne organisatie je missie is. Ook het verbinden van de bedrijfsonderdelen en het maximaal benutten van synergievoordelen is hierbij van belang. Daarnaast bewaak je samen met het MT de gezamenlijke visie en ben je in staat hier draagvlak voor te creëren. In nauw overleg en samenwerking met de MT-leden stel je daarvoor de jaaragenda en de jaardoelstellingen vast en monitor je deze op voortgang en realisatie. Je geeft op een coachende wijze leiding en weet management en medewerkers vanuit verbinding te motiveren, te ontwikkelen en te coachen. Je bent een aanjager van vernieuwing. Vanuit je functie ben je een strategisch klankbord en leid je het MT.

Je managementopdracht in het kort:

 • Je levert, samen met het MT, een directe bijdrage aan de strategie- en organisatieontwikkeling;
 • Je biedt proactief begeleiding en ondersteuning voor de individuele- en teamontwikkeling;
 • Je stimuleert en draagt (hands-on) bij aan de continue verbetering en de verdere professionalisering van de interne beheersing (data) middels het verder finetunen, inrichten en bewaken van financiële dashboards, ondersteunende systemen, -structuren en -processen;
 • Je realiseert en bewaakt een goede communicatie, informatie-uitwisseling en samenhang tussen directie, MT, medewerkers, stake- en shareholders;
 • Je bouwt samen met het MT aan een committed, ‘future proof’ Knaapen team.

De kandidaat

 • Je beschikt over hbo- of wo-werk- en -denkniveau, verkregen door opleiding of werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare, succesvolle werkervaring in een soortgelijke eindverantwoordelijke, leidende positie in de bouw gerelateerde sector;
 • In je leiderschapsstijl staan enerzijds teamspirit en collegialiteit centraal, anderzijds ben je koersbepalend en resultaatgericht en weet je draagvlak te creëren voor verandering en optimalisatie.

Daarnaast:

 • Ben je effectief in je besluitvorming;
 • Ben je proactief, analytisch en communicatief sterk;
 • Ben je in je aanpak integer, vernieuwend, inspirerend en daadkrachtig;
 • Zijn mensen, vanwege je inspirerende leiderschap, bereid jou te volgen.

Het aanbod

 • Een eindverantwoordelijke directierol bij een financieel zeer gezonde organisatie met een sterke reputatie in haar branche;
 • Ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke groei;
 • Een ‘huiselijke’ no-nonsense cultuur in een mooi familiebedrijf;
 • Een warm welkom in een prettig en gemotiveerd TEAM;
 • Een uitstekend pakket aan moderne arbeidsvoorwaarden en een goede werk/privé balans.

De procedure

Berg & Partners begeleidt de sollicitatieprocedure. Indien je interesse is gewekt verzoeken wij je kandidatuur kenbaar te maken door je cv en motivatie te sturen naar: nteuwissen@bergenpartners.nl, o.v.v. ‘sollicitatie KnaapenGroep’. Je sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole Teuwissen, telefoonnummer +31(0)6-15050266 of Marcel van Bergen, telefoonnummer +31(0)6-22790081.